Рослини

Люблю солити огірки шматочками — мої найкращі рецепти для справжніх гурманів

Солити кружечками і шматочками можна абсолютно будь-які овочі. Існують навіть окремі сорти, найбільш підходящі для маринування як цільними плодами, так і нарізаними. Головне, добре провести вибірку здорових овочів.

Огірочки на зиму

Процес відбору огірків для заготовок включає наступні моменти:

  • плоди не повинні бути м’якими;
  • хвостик не повинен бути надмірно сухим;
  • шкірка повинна бути без сонячних опіків;
  • відсутність гнилих і пошкоджених ділянок.

Відбір на засолювання огірків

Початкова підготовка також не залежить від вибраного рецепту:

  • ретельно, дбайливо промийте огірки, уникаючи травмування шкірки;
  • відріжте обидва кінчика;
  • наріжте плоди кружечками або брусочками;
  • видаліть тверді і великі насіння.

Попереднього замочування овочі не вимагають.

Підберіть найбільш зручні для себе рецепти закачування огірків. Я запропоную вам на ознайомлення свої найулюбленіші варіанти.

Класичний

Компоненти:

  • огірки – 2 кг;
  • лист смородини – 4 шт.;
  • часник – 3 зубчики;
  • цукор – 80 г;
  • сіль – 50 р;
  • перець – 6 горошин;
  • оцет 9 % – 100 мл

Рецепт смачних огірків

Готуємо:

  1. Все необхідне мийте і стерилізують.
  2. Викладіть на дно листя смородини і зубчики часнику.
  3. Закладіть в банки огірки і залийте окропом (приблизно 1,5 л).
  4. Через півгодини злийте воду в каструлю, додайте спеції і закип’ятіть.
  5. Додайте в настій оцет і відразу зніміть з плити.
  6. Готовим маринадом залийте огірки до самого краю.
  7. Накрийте кришкою, дайте постояти хвилин 10 і закатайте з допомогою ключа.
  8. Укутайте теплі банки щільною тканиною і після повного охолодження приберіть в темне місце на зберігання.

З гірчицею

Компоненти:

  • огірки – 1 кг;
  • гірчичний порошок – 5 м;
  • готова гірчиця із зернами – 10 г;
  • цибуля ріпчаста – 100 г;
  • цукор – 60 г;
  • сіль – 20 г;
  • оцет 9 % – 100 р.

Огірки на зиму

Готуємо:

  1. Підготуйте огірки.
  2. Стерилізуйте банки і кришки.
  3. Цибулю поріжте кільцями і викладіть на дно.
  4. Додайте до цибулі по 1 ч. л. готової гірчиці і порошку.
  5. Закладіть в банки огірки.
  6. У воді (1,5 л) розведіть цукор і сіль, закип’ятіть.
  7. Залийте в банки оцет, потім гарячу воду до краю.
  8. Закрийте кришками, дайте постояти 10 хвилин і закатайте.
  9. Укутайте банки, дайте їм охолонути і приберіть в темне місце.

Огірки у власному соку

Компоненти:

  • огірки – 3 кг;
  • часник – 4 зубчики;
  • оцет 9 % – 120 мл;
  • цукор – 120 г;
  • сіль – 50 р;
  • кріп – 10 г;
  • перець – 10 горошин.

Консервація огірків

Процес:

  1. Підготуйте огірки і замочіть на 2-3 години, кожні 60 хвилин, міняючи воду.
  2. Наріжте овочі кружальцями і покладіть в каструлю.
  3. Наріжте кріп, часник і додайте до огірків.
  4. Висипте всі спеції і залийте оцтом.
  5. Ретельно перемішайте.
  6. Накрийте щільною кришкою і залиште на 3 години.
  7. Стерилізуйте банки і кришки.
  8. Викладіть овочі в ємності і залийте рідиною з каструлі.
  9. Закрийте кришками, почекайте півгодини і закатайте.
  10. Переверніть банки і залиште на пару днів, потім приберіть на зберігання.

Огірковий салат

Компоненти:

  • огірки – 3 кг;
  • раст. масло – 120 мл;
  • цукор – 120 г;
  • часник – 2 зубчики;
  • сіль – 50 р;
  • оцет 9 % – 150 мл;
  • петрушка – 50 г;
  • перець – 6 горошин;
  • чорний мелений перець – 5 р.

Урожай зібраний, готуємося до заготівлям

Процес:

  1. Підготуйте огірки і наріжте тонкими часточками.
  2. Наріжте часник і петрушку.
  3. Змішайте овочі з зеленню, додайте спеції, масло і оцет.
  4. Накрийте щільно кришкою і залиште на 6 годин.
  5. Стерилізуйте банки і кришки.
  6. Розкладіть салат, залийте виділилася рідиною до краю.
  7. Закрийте кришками, залиште на півгодини і закатайте.
  8. Банки повинні постояти на кришках деякий час – так ви переконаєтеся, що вони добре закатані.